Přidat odpověď
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na širší názor společnosti na společné koupání otce s dcerou. Dcerka je čtyřletá. S jejím otcem jsem se rozvedla, žijeme odděleně. Když se dcera vrátí od otce říká mi, že se s ní táta koupe ve vaně a že ho někdy i myje. A také mi jednou řekla, že má táta velkýho pindíka. Dceři se prý společné koupání líbí. Otec je na dceru velice fixován, až nezdravě. Vzhledem k jeho chování i v jiných oblastech, z toho nemám dobrý pocit. Otec je velmi silný manipulátor (což bylo prokázáno i znaleckým posudkem u soudu) a bohužel se neustále snaží přetrhnout pouto mezi mnou a dcerou, štve jí slovně proti mě. Probírala jsem to s dětskou psycholožkou, která byla toho názoru, že společné koupání, když je otec nahý, rozhodně v pořádku není. Pouze dodám, že moji rodiče se se mnou nekoupali, ale nejsem žádný puritán. I já sama vezmu občas dcerku do sprchy a s nahotou před ní nemám žádný problém. Společné koupání ve vaně vylučuji, přijde mi nehygienické. Obzvláště u holčiček. Co na to Vy ostatní? Je třeba se něčeho obávat, nebo se jedná pouze o přehnanou otcovskou lásku? Snažím se naopak přihlížet i k tomu, že takto malé děti mají velikou fantazii a někdy mohou říkat vymyšlené věci, které se však zdají být pro druhého rodiče zajímavé. A naše dcera má celkem bujnou fantazii.
Předchozí