| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahojky,
CoMo: tak nám by se neštovice snad i hodily, protože kluci nic takového ještě neměli a to půjde M. do školy a pak to vše pochytá ~:(
Oni jsou schopný chytit od někoho vždy jen rýmu a kašel! A to už nechci~:-D
Super,že je u vás zdravotně lépe!~R^

Sari:
ahoooo! Jak je jinak?:-)
Ta učitelka tvoje mě s tím R šokla..~e~~e~~e~
Tomášek místo rádio řekne hádio a Martínek ládio.
A jemu je 5 a půl a logopedka říká.. R? ČAS-klidně až v 6ti letech.
Jemu r naskočí v nějakých slovech, ale když chci já, aby to řekl, tak to zadrnčí
až z krku a to se nemá-tak to po něm nechci... Když z něj náhodou vyklouzne dobře (místo jeho obvyklého L), tak zní hezky.
Jsme na sykavkách a jsem už v klídku. Už je slyší..
Máme nové úkoly z od logo-slova od s,c,z,š,č,ž. Poslechová cvičení.
A má ukazovat co je tam za písmenko.. Pletl si š a č - tak byl "hluchý"!!!
Ale už včera to bylo bez chyby.. Trénujeme každý den.
Logopedka říkala, že když to neuslyší-tak tak mluvit nebude. Nejdřív je musí slyšet a pak je bude v řeči používat. Logiku to má...
Ale věřím, že do září do zvládneme. R? Klidně až ve škole..To mi je jedno.
A Tomášek? I na neurologii mi Dr. říkal, že jeho hatlapatilka je vpořádku,
že do 5ti let máme s řečí na vše čas, že je teď jen důležité jestli zvládne sám básničku-je jedno výslovnost.
Teď by měli umět v tomto věku L-jsem se dočetla... A to on také neumí.. Je mi jasný, že logopedie mě ani u Tomáška nemine. Rád dělá úkoly z logo s M. Ale jeho to nechám tak nějak říct podle jeho-netlačím.. Spíš si jen hraje.. Nechci ho to naučit špatně-je v jiném věku než M.
Takže s R buď maximálně klidná. Myslím, že ti to fakt logopedka řekne do telefonu hned....~d~ Dej vědět!
To je úplně poslední písmeno co mají děti umět.~d~
A Tobísek už umí sykavky???? Že jim v té školce jde o to R?

Jinak Ribomunyl u T. vůbec nefunguje.. Máme poslední prášky na březen a jsem
rozhodnutá pro další recept nejít.. Budu mu dávat vitamíny a sirup jak jsi psala a tím to končí. Vše totiž stejně od M. chytá-tak nevidím, že by to pomáhalo.
A teď horečkoval 5 dnů a tak si myslím, že už nepomáhá ani na ty lehčí průběhy...
Ale nějakým dětem to pomáhá. To ano.~R^
M. chodil vloni do školky jen 3 měsíce a to spíš marodil.. Byl tam pár dnů celkem.
Letos chodí od září, v lednu vydržel 3 týdny..to byl max. výkon, ale jinak chytá vše od těch (dětí od pracujících)...~t~ Tak doufám, že to fakt bude v září lepší....
A T. snad taky.. ~:(
Také neumí držet lžíci a pastelky? OOOOOOO, začínám být klidná...~:-D
Máš pravdu, že nemůžu T. s M. srovnávat. To už mi nějak došlo ve 2 letech Tomáška...
Dnes mě i M. šokoval, že sčítá z hlavy a rychle 43+22, 28+16, 123+9, apod.
Jsem mu říkala...
Teda ty jsi mi z toho miminka vyrostl a půjdeš do školy, tak jsem naučíš hezky psát, dobře číst a počítat.. Odpověď: já už počítat přece umím.
A já: no, ale sčítáš a odečítáš menší čísla.. Takové třeba 43+22 se bude učit pak.. A on: to taky umím.. To je 65.
A dala jsem mu víc příkladů a čuměla jsem jako vrata~e~. Já ho to neučila.. On sám... Nechápu kde tu mat.představivost bere-jak to v té hlavě vidí-spočítá...?
On dostal stírací tabulku k vánocům a tam jsou takové okénka na příklady...
Vím, že si s tím dost hrál, že si tam psal třeba 8+9 nebo 12-6 a výsledek, ale že počítá i ve větších-to byla pro mě novinka...Psala jsem to Petrovi a psal mi, že ho to neučil, že nechápe a těší se až se ho doma zeptá...(nevěří).
Vím, že přečte v poho čísla už dávno jako třeba 1.489...10.285 nebo 102.588, atd. Ale že i takhle počítá..Hm..
M.dnes řekl: Tomášku, kolik je 1 plus 1.
A Tomášek: 50 OOOOOO... A M. měl výbuch smíchu, že tam má i písmeno..
Ono mít takové dítě doma je pro mě matoucí, protože fakt nevím co T. by měl zvládat..Neumí ani počítat do 5ti.
Musím hodně serfovat a zjišťovat.. M. není dobré měřítko.

A k flašce. Máte pravdu~R^. Ta flaška je k batohu zdarma-ať ji klidně ztratí~:-D,
pak bude dostávat ty petky. Naštěstí pijou kluci vodu.. Jsou zvyklý, že i u babičky, která jim podstrkuje furt šťávu, jí řeknou: já chci vodu...~:-D
Tak se to aspoň v různých flaškách kazit nebude.~;)
A tu Green Bottle si nechá doma.~6~ Na spaní, výlety s námi, atd. Byla by jí fakt škoda.

Greo: a kde pracuješ? Super..~g~
A holky jako marody hlídá kdo?
Já se včera bavila s rodiči a řekli mi, že až budu pracovat-tak hlídání asi moc né, že vše oni od nich chytí...Dřív mluvili jinak... Trochu mě to školo a nevím jak to tedy budeme dělat...Hážu ale zatím za hlavu. Nejdřív musím myslet na školku T., aby se tam dostal.. Pak budu řešit sebe...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.