Tak "příště si dám pozor" nemusí být úplně efektivní. Nevím, proč jsi agresivní a ptáš se, jestli vidím rozdíl, já tady nepopisovala, jak jsem to vyřešila, jen jsem napsala, že nepomohlo nic, ani si dát příště pozor, ani vysvětlovat. Co jsi popsala mi nijak zázračné ani rozdílné nepřipadá. On ten fyzický trest nějaký efekt měl, ale ne dlouhodobě. Tato moje dcera je taková facka pro mé ego, poprvé jsem se setkala s nepoučitelným dítětem. Do té doby jsem si myslela, že každý problém má řešení
No jsem ráda, že předškolní období přežila, ale nyní dále vymýšlí různé nepochopitelné věci a kdyby se mi ve slabé chvíli nesvěřila, že jí tlačí v bříšku, nepřežila by ani první třídu. Pravda, teď je ve 3. a frekvence sebedestriktivního chování se snižuje.
Jinak kdo to nezažil, asi si těžko představí situace, které matka musí řešit v pražských ulicích s 2 dětmi jen rok od sebe, velmi aktivními dětmi bez pudu sebezáchovy. Co píše Leifde je naprosto úsměvné, nebydlí každý v ulici s omezeným provozem a aspoň jednou za čas na ulici vylézt musí i s dětma.