| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Svynko u nás to bylo podobně, ale je pravda, že to byl malý ještě menší, než tvůj (bylo to v době, kdy se narodila malá, takže neměl myslím ani dva roky). V tu dobu nejedl vůbec nic, vařila jsem mu kde co, ale on snědl maximálně jogurt. Já už z toho byla total vyšťavená a nešťastná, protože jsme zkoušeli kde co, po dobrým, i po zlým. Pak se to nějakým zázrakem zlepšilo, už si ani nepamatuju jak, protože je to už víc jak pět let.
Ale, náš malý je vybíravý dodnes - no vybíravý, ono se to týká hlavně ovoce a zeleniny. , Z ovoce nesní nic, kromě banánu (jinak sní cokoliv rozmixovaný, to sní veškeré ovoce, nebo čerstvý džusy z pomerančů, mandarinek apod), kousat to prostě nebude (i když už taky dostal párkrát nůž na krk, takže kousal hrozny, jabka, maliny a dokonce i jahody ~t~ ). Ze zeleniny sní skoro všechno, ale taky buď to bude uvařený, nebo rozmixovaný. Jinak teda sní cokoliv, polívky, maso, těstoviny, no prostě tam problém není, akorát s tím nejdůležitějším a tím je ovoce a zelenina. Ale je úspěch, že letos si zamiloval hrášek a kukuřici, takže jsme zase o krok dál :-).
Jinak co se týká ostatního jídla, které mu náhodou nejede, nebo se mu nelíbí, tak jsem prostě nekompromisní - nechceš? nejez, nic jinýho nedostaneš, žádný sladký (miluje ho) a to samý jídlo dostane třeba na svačinu, nebo na večeři (pokud to odmítne k obědu). Takže ví, že se tomu nevyhne. Já prostě odmítám jakýkoliv frflání, co se týká jídla, nic špatnýho jim člověk nedává, ani nic, z čeho by jim bylo fakt zle. A neustále jim oběma opakuju, že když už se s tím člověk dělá, tráví u vaření jakou dobu, je hodně sobecký a rozmazlený, začít frflat, že to vlastně jíst nechtějí. Takže když začali posledně oba naši malí frflat u lososa s koprovou omáčkou (zase to zkoušeli, i když jinak jim losos nevadí), tak jsem jim řekla, ať odejdou a jdou žebrat o jídlo třeba k sousedům. Ať jim jdou povykládat - víte, mamka s taťkou nám udělali oběd, mrkvovou polívku a lososa s koprovou omáčkou, jenže my jsme strašně urýpaní a my to jíst nechceme, nemůžete nám dát suchý rohlík? Okamžitě bylo ticho a jedli ani nemukli.
Já bych se toho fakt nebála, být prostě nekompromisní. Pokud malý ví, že uhneš a povolíš, tak je jasný, že bude klidně celý den hladovět, protože mu potom dáš, to, co má rád. Když jsem i u nás viděla, že malý ve školce nic nejí a vyloženě se dožírá doma (snědl třeba po odchodu ve tři hodiny tři rohlíky - měl asi 4 roky), tak jsem taky řekla dost, prostě tam jíst budeš a hotovo. Navíc naše školka si zakládá na zdravém stravování, vaří fakt výborně, takže si holt naše pí uč na něho posvítila a jedl potom všechno. Věděl, že prostě neustoupím.
Takže přeju pevné nervy a hlavně fakt neustupuj ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.