Záleží, mkolik je v nich cukru. Čím víc, tím líp pro trvanlivost. Málo sladké jsou málo trvanlivé, cukr je chrání.
Sladké vydrží v neutěsněné nádobě v rozumné teplotě (špajz, nebo pokud nemáš, tak třeba chladná ložnice) vydrží bez problému týden, možná i déle, to záleží na konkrétním složení (třeba ANZAC cookies vydrží klidně i roky
).
Na cesty je lépe dávat je třeba do papírového pytlíku, nebo prostě něčeho prodyšného, aby se nezapařily v nějaké plastové piksle. V prodyšném možná ztvrdnou, ale tak těch 5 dní vydrží bez plísně určitě.
V uzavřené plastové piksle na cestách v teple už bych je nedávala dětem druhý den. Ty domácí totiž mají mnohem vyšší kazivoast než kupované. jednak jsou bez konzervantů, jedka (i ty sladké) obvykle méně sladké, jednak obsahují víc vlhkosti (kupované se víc vysouší a hlavně balí v nízké vzdušné vlhkosti), a v neposlední řadě s mnohem více kontaminují manipulací. prostě na co se šahá, vyskytuje se to v kuchyni společně se vším možným...se kontaminuje mnohm víc než na sterilních výrovních linkách.