Přidat odpověď
Napadá mě několik variant:
1/ Jak už tu někdo zmiňoval: čokoláda rozpuštěná a svařená se smetanou nebo alternativně se zakysanou smetanou (pomazávám tím medové řezy). Já dělám variantu cca 200g hořké čokolády na 150ml smetany, ale to je "poleva", na slepování by tam asi mohlo být na více smetany méně čokolády.
2/ Čokoládový krém s mascarpone:
140 g hořké čokolády
140 ml smetany ke šlehání
5 lžic likéru Baileys nebo podobného smetanového likéru
250 g mascarpone
Smetanu vyšlehat do polotuha a přidat likér. Mascarpone ušlehat dohladka a spojit se smetanou. Přidat vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchat. (Na cukroví jsem to nezkoušela, ale mohlo by to jít.)
3/ Náplň z marmelády a ořechů: 1 lžíce džemu, 1 vejce, 120g moučkového cukru, 120g strouhaných oříšků (klasicky vlašáky, ale šlo by to určitě s každými - i s mandlemi). Prostě jen spolu promíchat. (Bacha, je tam vajíčko, je to věc, která musí být v lednici a rychle spotřebovat.)
Předchozí