Přidat odpověď
Klíčnice těžko se radí, ono je rozdíl zařizovat v domě nebo v bytě. My jsme dělali novou kuchyň vloni. Já osobně bych nikdy nešla do tmavé desky a černého dřezu, ale je to jenom osobní pocit. Kamarádka to má a i když má v kuchyni dvě okna, je to v kombinaci s tmavou podladou černá díra.. :D Ale záleží to na vkusu každého.
Ale jen co se ergonomiky týče, podle mě by měla navazovat lednice, pracovní prostor, dřez, pracovní prostor, sporák, odkládací plocha. Já to mám tak, že začínám lednicí, naproti mám dřez, ale jak tu někdo psal, obstarají to dva kroky do strany ;). Sporák je uprostřed, kuchyně je do U. Co se digestoře týče, my jsme sporák posunuli a vývod do stoupaček jde vyřešit, schovat do nejvrchnějších skříněk a ještě nám tam stejně zbylo místo na málo používáné věci jako jsou vánoční vykrajovátka, součástky k mixeru apod.
My jsme na podlahu dali lino s textilním podkladem, je teplé a hlavně odhlučňuje, pod námi bydlí starší manželský pár a naše tři děti jsou docela hlučné.
Každopádně doporučuju najít poblíž nějaké kuchyňské studio a jet se podívat, co se nabízí, popovídat si s někým, kdo tomu rozumí a uvidíš, že se bude vybírat líp. Nejdůležitější je se odpíchnout od něčeho, na čem si stojíš, co určitě chceš a k tomu se pak už napasovávaji další věci líp. Já jsem třeba chtěla na 1000% spodní široké šuplíky, abych tam mohla dát hrnce a nemusela se "potápět" do skříněk. A od toho se to už odvíjelo dál. Držím palce.
Předchozí