Přidat odpověď
Recept třeba tento:
http://www.recepty.cz/recept/staroceske-zazvorky-18813
Na uvedené množství mouky tak 2 zarovnané lžičky zázvoru.
Vyválet spíše na tlustší plát, tak 4-5 mm. Do druhého dne nechat odležet, ony pak nebudou placaté, ale pěkně nafouknuté. Troubu mám plynovou s vychechlaným točítkem, takže peču odhadem všechno stejně. Takže - tak, jak pečeš třeba bábovku, peč i zázvorky. Po 10 minutách zkontroluj. Je lepší je mít malinko nedopečené, než s okraji už nahnědlými. No a hlavně - skladovat v dobře uzavřené nádobě s půlkou jablka, které co dva dny vyměníš. Změknou za dva týdny. Zázvorky je, kvůli odležení, dobré péct na konci listopadu/začátku prosince.
A taky - péct je jenom z 250 gramů mouky je ztráta času. Loni nám kilo těsta zas tak moc nestačilo, letos budu muset válet kilo a půl.
Předchozí