Tak já jsem s mým 5,5 letým synem zatím téma reklamy řešit nějak nemusela, na televizi se totiž přes den nekoukáme, takže si ani nevybavuju, že by nějakou reklamu v televizi viděl...zapínáme jí až večer na zprávy a to většinou kouká manžel a já nahoře Jiříkovi čtu...jako on si přes den pustí pohádky dost často, ale dřív to bylo buď z DVD a nebo poslední asi rok se kouká výhradně na JimJam - tam jsou pěkné pohádky a pořady pro děti a vůbec žádná reklama
. Ale pokud by přišel z otázkou, proč mu nějakou konkrétní věc z reklamy nechci koupit, tak bych mu asi vysvětlila, že ta věc za to nestojí, že jsou jiné a lepší, než tahle, která je navíc zbytečně drahá... Zatím to u něj funguje, třeba v obchodě, kde zahlédne něco lákavého a já to koupit nechci, tak mu prostě řeknu, že tohle nekoupíme, protože to není moc dobré, ale že koupíme to a to...že je to lepší a je to i levnější a zbyde nám tak víc peněz třeba na výlet nebo na bobovou dráhu
. Nedokážu odhadnout, jak dlouho to ještě bude fungovat, ale vlastně vůbec neznám takové ty scény v obchodě, že chce něco koupit..on si teda stejně nejčastěji řekne o rohlík nebo o koblihu
. Navíc on má takovou povahu, že je mu úplně jedno, co kdo z dětí má nebo nemá, nikdy nechtěl nic proto, že to má nějaký kamarád taky...prostě mi třeba řekne, že Pepíček má Šmoulu, ale nenapadne ho, že by ho měl chtít taky
...ale je mi jasné, že jsme v tomhle asi výjimka. Zatím to ve školce mezi dětmi nikdo neřeší, tak čekám, co bude až začne chodit do školy....