Přidat odpověď
Tak jsem zásady našla:
"...Vyhýbání se jídlům, které se nám zdají dráždivá, jako např. hodně kořeněná, tučná, smažená, nebo kyselá jídla. Měli bychom jíst pomalu, u jídla relaxovat a jíst menší porce, pravidelně vícekrát přes den, abychom zabránili nadměrnému působení žaludečné kyseliny na žaludek v době hladovění.
Udržovat si hmotnost, pravidelně cvičit a hlavně omezovat stres.
Omezení nadměrného pití alkoholu a kouření. Kouření nejen že podporuje tvorbu žaludeční kyseliny, také poškozuje ochrannou vrstvu výstelky žaludku, která ho v zdravém žaludku chrání před účinkem kyselé šťávy. V neposlední řadě je kouření rizikovým faktorem pro vznik rakoviny žaludku.
Pokud to jde, pokuste se nahradit užívání volně prodejných léků typu aspirin, ibuprofen jinými. Třeba látkami s paracetamolem (Paralen, Panadol)...".
A tady je první pomoc z lidové lékárny:
"...Lidé popisují úlevu po vypití šťávy z nastrouhaných syrových brambor (na lačno). Můžete zkusit také kokosové mléko, rýžovou kaši, měsíčkový čaj, mléko."
Předchozí