Přidat odpověď
Já mám staršího syna, ten si vždycky oblékl n. nechal obléct co jsem vybrala, bez potíží, to už muselo být, aby se mu něco nezdálo (třeba rolák). Dcera nejdřív vypadala v tomto ohledu taky "nadějně", od necelých tří let (teď je jí 3,5) ale řeší od rána do večera jen hadry, co by si vzala na sebe, co měla včera, co si vezme zítra, co má na sobě kdo jiný, věčně se chce převlékat, děs!!! Na výběr dávám, třeba z triček, kalhotky, ponožky, ale problém je, že si málokdy chce vzít to samé, co včera (nebo třeba jen dopoledne) i pokud jde o kalhoty, mikiny, bundu apod.(pokud to zrovna není nějaká nejoblíbenější žhavá novinka, kterou naopak chce mít pořád bez ohledu na čistotu atd.) a já buď povolím a všude se mi pak válí "našpiněné" věci a nebo nepovolím a je problém. Navíc naše představy o tom, co se k čemu hodí a co by si měla vzít při jaké příležitosti, se často dost liší. Takže teoreticky jsem pro, aby děti v rámci možností měly vliv na to, co si oblečou, ale v praxi to stejně nezvládám moc uspokojivě :-(
Předchozí