| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

.kili.,

však jsem se starala....hned ten první týden, i když ne hned po třech dnech trvání, vycházela jsem ze zkušenosti s holkou, navíc ona si na nic nestěžovala, kdybych ji sama od sebe neměřila, tak ani nevím, že by jí něco bylo. Bylo to tak, že ona přišla v pátek ze školy unavená a ne zcela ve své kůži. Já v tu dobu byla už na celý víkend pryč....manžel změřil, zjistil, že má 38,5 °C, dal Paralen...další dny teplotu kontroloval, byla kolem 38 °C, takže nedával nic. Holka neřekla, že by ji něco bolelo, nekašlala, neměla rýmu.

Vzhledem k tomu, že v sobotu měly horečku najednou další dvě dcery a opět bez jakýchkoliv doprovodných záležitostí, přišlo mi to zvláštní a doporučila manželovi, aby holky při měření kontroloval (tohle je většinou na mně, takže už dokážu odhadnout, kdy se mě dítě pokouší obalamutit, on ne).

Po mém návratu naměřila těch 38 °C jen ta jedna, takže ty dvě to nejspíš na tatínka jen zkoušely. Od té doby chodí do školy a evidentně jim nic není.

Tak jsem se té s horečkou začala doptávat, ale myslím, že příště se budu ptát jinak. Říkala, že měla trochu průjem (kašovitá stolice asi 3x za den), no otipovala jsem to na virózu a rozhodla se ještě den nebo dva počkat, jak se to bude vyvíjet. Další dva dny stálá teplota kolem 38 °C a přiznala, opět na mé doptávání (a trochu se bojím, jestli jsem jí to vlastně nenabídla sama, ale spíš ne), že ji pobolívá břicho a pálí při močení. Což napovídalo na zánět močového měchýře. Jinak ale byla holka v pohodě, čilá, jedla (to většinou při horečkách nedělá, bývá unavená), tak jsem nejela k doktorce hned za každou cenu (máme ji daleko, bližší lékařka, která má volno, neměla smlouvu s naší pojišťovnou, pojišťovnu lze změnit jen ve velmi krátkém období v roce, nebo teda lze změnit dřív, ale účinnost to má stejně až od ledna dalšího roku a já mám prostě strach zmítat se třeba půl roku mezi dvěma pojišťovnami), a dala tomu ještě dva dny s tím, že před víkendem určitě půjdeme.

Do čtvrtka žádná změna, takže v pátek jsme jely, rovnou s močí, doktorka mi postup schválila, moč poslala do laboratoře, dceru vyšetřila, zjistila citlivější močový měchýř, ledviny bez problémů, změřila CRP, a protože vyšlo nízké, doporučila Urinal a napsala mi recept na Zinnat s tím, že nejdřív počkáme na výsledky moči.
Odpoledne jsem si zavolala o výsledky, moč prý byla v pořádku, tak jsme Zinnat zatím dávat neměli.

Víkend nepřinesl nic nového, chtěla jsem to řešit v pondělí, ale starší dcera si ve škole pohmoždila prst na ruce, tak jsem den strávila v nemocnici s ní a ordinační hodiny dětské nestihla. Volala jsem tedy hned v úterý ráno, jestli máme přijet, když se nic nezměnilo, ale lékařka jen doporučila nasadit ten Zinnat.

No a po pěti dnech braní Zinnatu zmizely bolesti břicha i náznaky rýmy, horečky ne ~d~.

Vzhledem k tomu, že měříme rtuťovým teploměrem a že alespoň u některých měření jsem byla, tak nějak ani mě, ani doktorku nenapadlo, že chyba by mohla být v teploměru. Já primárně nedůvěřuju těm digitálním, ale u rtuťového nevím, v čem by mohl být problém, sloupec rtuti je nepřerušený, kapilára neporušená, předpokládám, že hustotu rtuť nezměnila...sebe jsem měřila a naměřila jsem si teplotu normální....opravdu jsem neměla důvod nedůvěřovat měřidlo a říkala jsem si, že až tak šikovné to dítě být nemůže, aby pod mým dohledem dokázalo vyhant rtuť vždy na víceméně stejnou teplotu třeba třením v podpaží ~d~.

No a dneska, když už byly vypsané všechny papíry na kompletní laboratoř, doktorku napadlo holku přeci jen ještě jednou přeměřit jejím teploměrem...a najednou měla holka těch 35,5 °C, i na tom rtuťovém, což mi zase přijde dost málo ~d~. Ale téměř totéž naměřily jiné dva teploměry jinde, tak nevím, co za tím je ~d~.
Každopádě buď mě to dítě tahalo dva týdny za nos nebo je nějaký, pro mě neidentifikovatelný problém v tom našem teploměru....

Dítě se nadšeně připravuje do školy, a vzhledem k tomu, že už před týdnem tam chtěla jít, tak si nemyslím, že by mě skutečně šulila ~l~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.