| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Milá Monty,
nekritizuju tvůj názor, ale pseudoargumenty, překrucování významu slov a teď ještě ty postupující pokusy vycouvat z pozic, které jsi na začátku diskuze tak jednoznačně zaujala. Nebudu to zpětně hledat, abych citacemi podpořila, co napíšu, ale tvé příspěvky byly jednoznačné – Hrabal je grafomanský neumětel, každý by uměl blít na papír jako on, nemá to ani příběh, ani myšlenky. A bylo to podáváno formou „tak to je, já to přece vím, protože já to umím líp“. A pak ty ústupky, jako že „volná tvorba nerovná se Hrabalův styl“.

Opravdu mně zkraje napadlo totéž, co napsala Líza ve svém prvním příspěvku.

Jediné, co jsi v prvních příspěvcích prezentovala jako tvůj názor či vkus bylo (dle toho, jak jsem to pochopila já), že nemáš ráda osobní zpovědi autorů, to, když základem jejich tvorby je jejich prožitek a jejich svět.
Ale jestli jsi opravdu četla Hermanna (já prakticky celého, protože ho shodně s tebou považuju za skvělého autora), a třeba i nějaké studie o něm, měla bys vědět, že prakticky všechno, co tento literární řemeslník (na rozdíl od Hrabala) a samouk (shodně s Hrabalem) napsal, bylo v zásadě jeho osobní výpovědí.
A Wiewegh je tak nečitelnej a nudnej právě proto, že kromě toho řemesla tam zhola nic jiného není.

A ano, máš pravdu, urážka je taky názor. Ale to neznamená, že to není urážka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.