Do plastových to nejde, jelikož naléváš vařící sádlo.
Ve sklenicích klidně, to plesnivění se děje i v kamenině, je to fuk, jen tam na to nevidíš
Plesnivění souvisí se špatným cezením, kousky bílovin mají sklon plesnivět. A pak to hlavně kontaminuješ, když do toho saháš. Sádlo v lednici ve sklenici vydrží bez problému 2 - 3 měsíce.
Já si škvařím obvykle tak z půlkila. Dvě kila syrového bude max. 1,5 kg škvařeného, spíš míň, nezapomeň odečíst škvarky
Taže ono toho zas tak šíleně moc nebude.
Dá se zmrazit, ale radši syrové, škvařené strašně chytá pachy pokud ho do toho mrazáku perfektně nezabalíš, bude takové "s ocáskem".
Škvaření sádla ze supermarketu je v pohodě - kvalita primárních surovin není totiž ani v supermaretech nijak tragická. Rozhodně lepší si ho vyškvařit, než koupit takovou tu škvařenou kostku, to je fakt nejedlé. Sice domácí je domácí, ale i z toho kupovaného budeš mít pohodové sádlo. Jne to nenech zkazit, sádlo syrové se kazí šíleně rychle, dva dny v lednici a bude to smrdět.