Jo, ten je prostě nejlepší!!!
- naše babička vždycky dosušovala pro králíky nakrájený chlebový kostky v trboubě a nebo na svrchnici - u babi a dědy byla veliká pec se dvěma troubama, sporákem a velikou plochou na ležení tak cca 160x160cm - a my s bráchou jsme jí ho kradli - byl výbornej...
Myslím, že díky tomu tak moc miluju křupavý věci
Ten chleba - sušický, veliký kulatý bochník s křupavou lesklou kůrkou - byl úžasný jak čerstvý - než jsme ho donesli z krámu, tak jsme ho většinou okousali kolem dokola
, tak sušený a vydržel dobrý celý týden, když se toho teda dožil....
Teď se mi podaří občas ho koupit i v Pze, ale už tak dobrej, jako když jsem byla malá, není, prý je to díky sníženému obsahu žitné mouky ... nicméně stále je to ještě TOP třída opoti klasickému konzumnímu...