Měla jsem nadstandard 2x a neměnila bych. Tady v Jilemnici stál jen 400, takže to ani nebylo tak strašně drahý.
Podruhé byl nadstandard obsazený, ale pokoje nebyly úplně plné, tak mi sestra nabídla, že mě nechá samotnou na pokoji a budu to mít za 200 na noc. Jen tam chyběla televize a sprchy byly společné ještě pro jeden dvoulůžák.
Poprvé mi třeba nešlo kojení, tak jsem vždycky půlku noci odsávala, nedokážu si to představit s dalšíma ženskýma na pokoji, potřebovala jsem svítit a ta odsávačka vrčí...a pak jsem se potřebovala přes den dospat, což by s dalšíma brečícíma miminama a návštěvama nešlo.
Ona je to vždycyky taky náhoda, můžeš chytit na pokoj bezva ženskou a taky to může být peklo. A do pokoje, kde leží 3 nebo 4 matky bych nešla ani omylem, to radši na reverz domů...
Taky potřebuju soukromí a představa, že zrovna kojím a nahrne se tam někomu návštěva, je teda hrozná. Tady v Jiemnici to mají teda nastavené rozumně a návštěvy mimo nadstandarty jen v návštěvní místnosti a na chodbě, aby měly matky klid na kojení a nějaké soukromí.
Já jsem ocenila i to, že návštěvy otce a příbuzných kdykoliv a na neomezeně dlouhou dobu, takže manžel na pokoji trávil celá odpoledne.
Podruhé jsem měla kojení bezproblémové a dcera dost spala, tak jsem se chvílema na tom pokoji i nudila, nebylo s kým pokecat, ale zase jsem přečetla nějaké knihy, perfektně se vyspala, na dlouhou dobu to bylo naposledy
....