Jednoduché cukry - řepný, třtinový, fruktoza (v ovoci). Normální bílý cukr například. Samozřejmě veškeré cukrovinky, sladkosti, sušenky, ale i v bílém pečivu jsou jednoduché sacharidy (cukry), proto je lepší jíst pečivo tmavé celozrnné.
Jednoduché cukry se jednoduše řečeno přeměňují v těla na tuky a ukládají se.
Na druhou stranu cukry člověk potřebuje jako zdroj energie. Ale denně jen 10% jednoduchých a zbytek by měly tvořit komplexní sacharidy (mezi ty patří například vláknina)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.