| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kudlo, vdávala jsem se taky hodně brzo, ale my se o sebe od začátku starali sami, protože partner pracoval.
Já to prostě mám nastavené v sobě tak, že se dokážu o sebe postarat, abych to měla tak nějak podle svého, a postarala bych se i bez partnera a bez opor kolem, zatím nejsem nemohoucí a nemocná, jednou budu asi pomoc potřebovat.
Já občas potřebuju spíš psychickou podporu než tu fyzickou.

Fakt je, že to mám tak v sobě a že mě tak vychovala mamka s otčímem, nic nebylo samozřejmé, všechno jsem měla vydřené a "zasloužené".
Určitě jsem pak u dcery udělala i tu chybu, že jsem nenašla správnou míru té pomoci a asi jsem ji docela přehnala.
Ale právě - kdy končí ten pocit, hm, ne snad zodpovědnosti za velké děti - to nemám, ale spíš toho usnadnění jejich života.
To je strašně tenká hranice...aby ta pomoc nepřesáhla míru toho, že by jim sebrala potřebu, aby se snažili sami.
ještě mám dva pokusy, tak snad to příště bude lepší :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.