Přidat odpověď
Aky,
a myslíš, že Ti to zajímání bude ve finále víc platné než mně ten můj prostor, když ti mladí si to stejně udělají po svém?
A tohle " hlavne sa budem snazit predat svojim detom urcite hodnoty a z dcery vychovat sebavedomu mladu damu, ktora si bude vediet svadbu vydiskutovat bez strachu, ze jej Lojza ( u ktorych v rodine ma kazdy surodenec ine priezvisko a vychovala ho babicka s mamickou) utecie" - to jako že Lojzovi dá nůž na krk, že svatba musí být za každou cenu?
když já si skutečně nemyslím, že svatba je jediné žádoucí uspořádání (a z Lojzy nebo Lojzičky, kteří by pocházeli z takovýchto poměrů, bych nebyla moc nadšená právě proto, že bych se staromilsky a předsudečně bála, že když nevyrostli v nějakém normálním partnerském soužití, tak to nebudou "umět", a tohle bych pokládala za o dost zásadnější, než to, jestli bude svatba nebo ne).
Ty chceš vychovat dceru v tom, aby se nebála svého Lojzu do svatby dotlačit, já bych spíš chtěla (i když to sotva ovlivním), aby si mé děti hledaly a našly takového Lojzu nebo Lojzičku, kteří za ně budou cítit odpovědnost a závazek ať už se svatbou, nebo bez.
Předchozí