Přidat odpověď
Přijde mi, že ty, co píšou, ať ho moc nerozmazlíš, tak tochu nevědí, o čem mluví.
Kamioňáci mívají v autě ledničku (není to pravidlem, nebo může být rozbitá) a plynový vařič (dtto). Z vlastní zkušenosti vím, že jakýkoliv vývar ve sklenici, omáčka - guláš, znojemská, kus uzeného, zavařené pečené maso udělají radost a vydrží. Nebo nějaká tvarohová bábovka, buchty... Případně udělat domácí nudle, nasušit a dát s sebou, často si chlapi o víkendu vaří polévky. Sendviče jsou dobré tak jeden den, pak se to rozmočí.
Že je chlap "líný namazat si rohlík"? To není šichta v Kolbence, pokud jezdí ven, je mimo domov minimálně čtrnáct dní, od zakladatelky to bere i tak, že na něj myslí.
A jestli si nikam nezajde na jídlo? Ono to jaksi moc dobře nejde. On si většinou moc nemůže vybrat, kde zastaví a bude dělat pauzu - mimochodem 45 minut, to by ti v hospodě leda stihli donést jídlo. Když to jde, většinou dispečer chce, aby se pauza v jízdě dělala během nakládky nebo vykládky někde ve výrobním areálu.
Kamioňáci se pořádně nají leda o víkendu. Jinak si vem - po čtyřech a půl hodinách jízdy 45 minut oddech, pak zas jede (nebo nakládá, vykládá....), velká pauza maximálně 11 hodin - v osm večer někde zastaví na parkovišti, pak by si teda měl vyvařovat a nejpozději v sedm ráno už musí startovat a vyjíždět.
Sorry za takový sloh, ale trochu do toho vidím a rozčiluje mě přístup "nenavykni si ho na péči". Ten chlap je doma na dva dny jednou za čtrnáct dnů. Milá zakladatelko, jestli ti za to stojí, hýčkej ho jak poklad :)
Předchozí