| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Prodáváme už roky (cca 20let) kojenecké věci, viděla jsem už tisíce párů, které přišly kupovat kočárek a spol.
Za ty roky se i napohled viditelnýě vztah mezi partnery hodně změnil.
- Změnil se věk a poměry věku mezi partnery. Zpočátku se mi občas zadařilo říct budoucímu tatínkovi "dědeček" - odezva samozřejmě velmi nelibá. Takže se zdržujeme jakéhokoliv označení nakupujících :-) .
Někdy onen dědeček vypadal a vypadá skutečně jako dědeček a dokonce s vnučkou.
Ae to s sebou holt nese doba.
- Ale stále víc párů jsou stále přítel-přítelkyně. Fakt je, že dřív mi to přišlo hodně divné, protože pod slovem "přítel" a "přítelkyně" mám uloženo něco jiného, než životního partnera, ale už je to fakt běžné.
Už se ale zdráhám použít kdysi klasické rčení - "přijďte se podívat i s manželem, rádi Vám to a to ukážeme...". Protože odpovědí pak často bylo - "jo, já s přítelem přijdu".

A mě vrtá hlavou - proč se ti lidi, kteří se rozhodli mít dítě, prostě nevezmou? Dřív to občas taky tak bylo, ale ti lidi to dělali spíš z nějaké revolty nebo potřeby být "jiní", ukázat, že nepotřebují papír a posvěcení od státu....a to je jistě i teď, ale proč ti ostatní?
Je jich počád víc a víc, poměr manželů a "přátel" je nyní rozhodně menší u manželů.
Bojí se jít do závazku? Ale vždyť dítě samo JE závazek na celý život.
Říkají si, že to stejně na tu chvíli nemá cenu?
Počítají s tím, že se s tímhle partnerem dlouho nezdrží?
Nebo je to ekonomicky výhodnější?
Moderní, free?

Je tu ta diskuze, zda se vzít měsíc před porodem...mnozí radí - až bude dítě na světě, za rok, za dva. Ale proč? Pokud jde o status rodiny s "papírem", stačí přece odskočit si na radnici, přece honosná svatba nikomu žádné rodinné štěstí nepřinesla?

Fakt už jsem nějaký starší člověk a nechápu to.
Já ty lidi nesoudím nebo nehodnotím, je to věc každého, ale hrozně by mě zajímalo, PROČ to tak mají?
Třeba je to móda a kopírování buď rodinných zvyklostí nebo zvyklostí kamarádů.
U nás v široké rodině jsou teda všichni, kdo mají děti, vzati, takže možná jsem zas ovlivněná já tím, co vidím kolem sebe mezi blízkými.
A samozřejmě vím, že svatba není povrzení šťastného vztahu.

Smutno mi občas je jen tehdy, když vidím a slyším, že budoucí maminka by se sice vdala ráda, ale "tatínek" si ji prostě vzít odmítá.
Ne, nezpovídám ty lidi, ale - často se u nás zdrží dlouho a člověk slyší, co si povídájí mezi sebou a taky - mluvíme s nimi a oni spolu.

Jsem zvědavá, jak to bude dál...miminka se vesele rodí a neřeší to. Jak to budou mít jednou oni? Máme vlastně už druhou generaci zákazníků - minulá miminka čekají nová miminka ~:-D - ale ta prostě přijdou už ne do té klasické rodiny ~d~.
Hrozí, že svatby zaniknou úplně trapný jako přežitek?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.