Přidat odpověď
Já se k víceméně zdravé stravě taky dostala tím, že mi dost věcí nechutná. Nikdy jsem neměla ráda sladké, radši domácí buchtu, existenci cukráren nechápu :)
Maso moc nemusím, ale mám ráda mořské ryby. Když potřebuji něco rychle venku sníst, tak si obvykle koupím pizzu. Hamburgry, hranolky a podobně nemusím už od pohledu.
Miluji zeleninu a většinou mé vaření znamená naházet tam zeleninu, co mám doma a pro dítě a přítele přidat trochu masa. Maso kupujeme u řezníka. Teď jsem se naučila ještě namáčet luštěniny a přidávám je do té zeleniny - včera jsem k zelenině a zbytku mletého hovězího přidávala čočku, cizrnu a fazole. Jako přílohy obvykle těstoviny, rýži, kuskus, někdy mi doma vezmou na milost i polentu.
Mléko používám jen na vaření, ale mám obrovskou spotřebu kysané smetany, používám ji všude, i do svíčkové. Milujeme sýry a jogurty.
Docela často peču, ale cukru dávám méně, než je v receptu a polovinu dávky mouky nahrazuji ovesnými vločkami, pohankou nebo žitnou moukou.
Předchozí