Snažím se jíst s rozumem, zdravě, jde mi především o kvalitu surovin. Vařit co nejvíc z původních surovin a nedělat kraviny jako kupovat instantní jíšku, balenou vodu (třeba Vincentku kupuju), instantní věci, vyhýbám se sladidlům, barvivům z dehtu a přílišné dávky glutamátu.
Jím všechno, jen dohlížím nad tím, jak často se co jí a bohužel se mi to nedaří a) co do velikosti mých porcí b) do přílišné konzumace masa a málo luštěnin.
Maso a vejce kupuju od chovatelů. Máslo z Opočna. Mléko od Radonic nebo z lékomatu nebo Opočenské. Zeleninu od zelináře z Mělnicka, hnojí zkvašenou mačůvkohnůjkou. Začínám zahrádkařit na pár arech.
Málo používám bílou mouku a bílý cukr a bílý toaleťák
jednoduše bělení považuju za zbytečnou věc.
Snažím se používat kvalitní olej, panenský olivový, slunečnicový, řepkový, ale jen na studeno.
Neholduju: Cereráliím v krabicích, nízkotučným a light (sledidlovým) věcem, kávě (ač mi mamka vozí zelenou doma praženou), fastfoodům, slaným pocutinám krom tyčinek, sladkostech krom dobré zmrzliny, čokolády 80-85% a jahodové dřeni, dětským jogurtům od Kostíků pro pribináky...
Slabiny: Víno, maso, tyčinky Bohemia a Coca Cola ligt, těžká Cola mi dělá zle, že mi vyletí cukr asi... a neumím moc vařit sytá dobré vege jídla a moc bych to umět chtěla a ráda bych střídala masité, srové a vege jídlo.
Takže v souhrnu, přemýšlím nad jídlem. Mám svůj filtr.