Odstranění prsu je už extrémní záležitost. Chápu ji jako opodstatněnou fakt jen v nouzi. Pokud mi více příbuzných umřelo na rakovinu prsu nebo ji má, tak bych především kontaktovala jejich onkologa (prostřednictvím těch příbuzných) a zjistila zda test na BRCA gen třeba už nedělali. JInak plošné testování je pěkný byznys a vůbec ne prevence. A i to že si to současné ženy žádají, potom co se o tom začlo mluvit kvůli Angelině Jolie, mě jen utvrzuje v tom, že byznys je to obří.
Jako primární prevence rakoviny prsu se považuje hlavně dlouhodobé kojení, při kojení v délce 7mi let a déle se výrazně snižuje riziko rakoviny prsu. Jako sekundární prevence je pak pravidelné samovyšetření každý měsíc a pravidelné vyšetření u gynekologa, ev. UZ či mamografie dle věku a dalších přidružených rizik.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.