Přidat odpověď
Celkem sama..
Ne, nemám rodiče - zemřeli oba již před mnoha lety. Kamarádi? Ano.. nejsou tu, odešla jsem kdysi za manželem ze svého prostředí a kamarádi zůstali stovky kilometrů v dálce.. Děti? Nejsou.. mimochodem - nyní již vím, jak to udělal, že jsem o ně přišla. U soudu to vyšlo na jevo - soudkyně hřímala, že ovlivňoval svědky - on je nenechal stranou, vše jim popisoval - ale svým jednostraným úhlem pohledu, vše si přizpůsobil, jak potřeboval, vynechal, co on prováděl mě, udělal ze mě monstrum - takže z toho nakonec byl docela jiný příběh, nežli který jsem si prožila a tím je roky živil.. a stavěl proti mně. U toho soudu to bylo vidět.. takže o děti mě připravil jejich otec a moje chyba je, že jsem to dopustila - umožnila jsem mu to roky dopředu tím, že jsem ho nechala na ty děti působit jeho způsobem a nezatrhla mu to, nebyla jsem více průrazná a nechala si to prostě líbit.. Znovu tu chybu neudělám. Tchýně s tchánem? hm.. cizí lidé - byla jsem pro ně také jen pracovní síla, starající se o jejic syna.. jsem jim fuk, jakmile jsem odešla - neznají mě, jsou cizí.. pro všechny tam jsem přestala existovat - to je můj "trest" za to, že jsem si dovolila odejít.
Tedy jsem zůstala sama, s nejmladší dcerkou a neustálým strachem, že mě její otec připraví i o ni, protože v tom je mistr. Ale ta jediná s ním byla jako já, tedy denně a ta jediná se nenechala opít rohlíkem - ona si uvědomovala, co je divadlo a co skutečnost.. protože v tom žila, její sourozenci již dlouhé roky ne a jejich otec po těch letech byl už jiný člověk - a to si oni nikdy nepřipustí a na návštěvě to nepoznají, umí se perfektně přetvařovat.. je to herec..
Malá to komentovala - jedu s tátou za ségrou.. oni si tam sednou ke stolu a budou celou dobu pomlouvat mámu...........
Ta malá to zatím ustála, ale nechápu, jak to, že tomu nátlaku nepodlehla také.. možná to je tím, co se mnou roky prožívala, možná to má v sobě.. stejně jako já..
Nazývá se to tím slovem - manipulace.. zní to tak zvláštně.. ale uvědomit si, co to je za proces a co je jeho výsledkem, zažít si to na vlastní kůži - to je hodně těžké a problematické..
Předchozí