Vařit hodně jídla, aby vystačilo aspoň na dva dny. Dát dítě odpoledne/večer manželovi a uvařit si na druhý den. Vařit něco, co se dá jenom do hrnce/pekáče a pak se to uvaří samo. Mně se osvědčilo kupovat maso, které už je nakrájené (u nás mají třeba výbornou krůtí směs na guláš, už nakrájené maso na kostičky), pak je vaření o hodně rychlejší. Nebo si třeba o víkendu připravit polotovary do mrazáku - třeba zeleninu pokrájet, hodit do mrazáku, pak lze použít na polévky. Zrovna tak lze zamrazit silný vývar nebo i maso (syrové i vařené). To mně hodně pomohlo po druhém porodu, že jsem měla zásoby v mrazáku.
Já chápu, že zakladatelka nic nestíhá - já to měla po prvním porodu zrovna tak. Dítě jsem pořád chovala, malá jinak plakala. Navíc to byl úžasný pocit chovat ji a kojit a dívat se na ni, tak proč bych ji odkládala