| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V USA jsme meli v kazde tride integrovane dite s asistentem. I dite zcela dusevne mimo, ale melo urcity poet hodin s normalnima detma. O dite se delily dve tridy a ostatni deti mu celkem pomahaly - ani vlastne nevim, jak to ucitelka dokazala. Ale vim ze to byl celkem standard.
Jenze skoly tam obyvkle vypadaji tak, ze se na plochu fotbaloveho hriste nasazi drevene boudy s najezdem, kazda ma svuj vchod, neprezouva se tam a tak, zadna predsin.
Jeste jsem tam mela dite v integrovane skolce, primarne proto, ze to platil stat v ramci programu rovnych sanci - tj. skolka byla narozdil od ostatnich zadarmo. Tam byl pocet postizenych, normalnich deti a dospelych 1:1:1 s tim, ze povinne dobrovone museli pomahat i rodice. A bylo to skvele a poucne.

V Australii, kde deti chodily do skoly minuly rok, jsme meli jedno postizene dite, nevim co mu bylo, ale byl tezce mimo, rekla bych skoro nebezpecny, ale asistent ho krotil a kdyz bylo nejhur, odvedl ho do specialni hraci ohrady. Tam jsem smysl integrace z jeho strany prilis nechapala... tedy mozna ano, protoze je asi dobre, aby deti i v veku vedely a dokazaly se vyrovnat s tim, ze je nekdo postizeny, i psychycky a naucily se s nim aspon trochu komunikovat.

Obecne se mi integrace libi a jsem pro ni, pokud je dobre zvladnuta z organizacniho hlediska a deti jsou vtazene do spoluprace a nauci se normalne vnimat postizene a komunikovat s nimi, vzajemne si pomahat. Tj. prinos je pro celou tridu, nikoliv jen postizeneho.

V Cechach se mi styska po kulturni rozmanitosti tridy ... libilo se mi, kdyz se spolecne s Cinany venoval den Cinskemu novemu roku, na Chanuku si povidali o judaismu, Indove slavili Divali. Dokonce jsme od skoly dostali kalendar narodnich svatku, jedly se jejich speciality, nekdo se oblik do kroje, bylo to proste fajn, hlavne u 5 a 6 letych prcku.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.