Přidat odpověď
nejdřív jsem byla pro potratovou pilulku. Ale pak jsem otěhotněla. A kdyby byla bývala ta pilulka byla tady dostupná, hned si ji koupím a bez rozmyslu použiju - v tom prvotním zoufalství rozhodně.
Nikdy bych už nešla do nemocnice nebo k doktorce na výškrab, zažila jsem to jednou po zamlklém těhotenství a nedokázala bych to udělat s cílem zabít dítě - abych se musela potkat s jinými lidmi, aby se na mě někdo díval... Nesnesla bych to, že oni vědí, že zabíjím svoje dítě. Tak to mám já.
Už jsem si tu piluli chtěla i objednat, ale pak jsem se zajímala o její účinky a vedlešjí účinky a bezpečná mi najednou nepřišla vůbec. Rozhodně to není nic, jako postinor, co si člověk může vzít bez lékařského dozoru doma! Nakonec jsem to neobjednala a nechala plavat.
Teď jsem ve 20 tt, smířená. A vlastně ráda, že jsem se nestala popravčím vlastního dítěte - jakkoli jsem na počátku byla neskutečně zoufalá, moje situace nebyla dobrá a těhotenství je velmi nečekané, nevhodné a neplánované.
Po tomhle osobním nedávném zážitku nejsem pro volný prodej potratové pilulky, rozhodně ne. Je to nebezpečné pro ženu a příliš snadné pro zabití dítěte, zodpovědnost nemá šanci se dostat přes prvotní paniku ke slovu. Dovedu si ale představit situaci, kdy si zvolím raději tohle riziko, než operativní potrat. Takže váhám - ale rozhodně by pilule neměla být moc dostupná a užití pouze pod dozorem lékařů.
Každopádně si myslím, že rozšíření pilule by mělo za následek slušný psychologický šok - když totiž člověk nepotrácí v narkoze, ale v bolestech sám doma a vidí... s málokým to nezamává.
Předchozí