maminkám co mi napsaly jak jsou na tom jejich podobně staré děti moc děkuji, ty mi pomohly nejvíc
těm ostatním děkuji za názory a hezky to napsala Delete, líp bych to nenapsala, takže si to půjčím s dovolením:
,,Mně prostě vadí, že zatímco u letních dětí, u kterých se uvažuje o odkladu, se rodiče setkají s pochopením a povzbuzením ohledně vlastního instinktu, tak u podzimních, u kterých se uvažuje, že by měly jít dřív (s čímž souvisí i ta dřívější docházka do předškoláků) se jim neustále předhazuje, že jejich dítě není žádný génius, tak co řeší a proč by jejich dítě nemohlo jít normálně....."
a těmto vzkazuju, že mít doma nadané dítě nebo dítě s vyšším intelektem je docela náročné, ale v naší zemi se na nadání třeba ve zpěvu řekne, jejda ten má krásný hlas a na dítě s vyšším IQ řeknete co taky ho jen pochválíte, že je chytré, šikovné, geniální???
jak nám řekli v PPP, vy víte sami co doma máte....ano my to víme a je těžké přijít a říct ve školce nebo ve škole naše dítě je jiné........a chceme pro něj jinou péči a jiné vzdělání než by jste mu poskytli, škemráte o něco by mělo být pro vaše dítě v této společnosti samozřejmostí a věřte, není to samozřejmostí a jsou z toho problémy
ono totiž mnohdy ve škole učí ten, kdo si nechce připustit, že v lavici před ním sedí někdo, kdo je na tom intelektově líp než on, na takových dětech si pak velmi rádi tito ,,učitelé,, dokazují svoji nadřazenost, mluvím bohužel ze zkušeností............