maargit,
no ta starší holka na tom gymplu je
.
U té mladší, říjnové, co šla taky dřív, se ještě uvidí. Ta by klidně ještě rok ve školce snesla, hraje si ráda ještě teď, ale zase když se nudí, tak prudí, což by jí o rok později ve škole komplikovalo život ještě víc než teď. Teď ve škole stíhá tak akorát a tím, že není úplně perfektní, tak má potřebu i něco dělat. Kdyby jí to šlo úplně samo, zvykne si, že nemusí dělat nic, a pak by na tom gymplu nebo i jen na druhém stupni mohla pěkně narazit. To se právě stalo mně a dodnes mám problém, když musím v něčem trochu zabrat.
Ona třeba vidí, že nestíhá v diktátech, tak si sama řekne, jestli s ní nebudeme trénovat rychlejší diktování. To je pro mě mnohem důležitější, že je schopná pojmenovat své nedostatky a ochotná s nimi něco dělat, než aby jen bez práce proplouvala....takže jo, trochu (pro ni únosně) jsme jí to tím předčasným nástupem zkomplikovali, ale byl v tom záměr....když už jsme si museli vybrat, jestli o trochu dřív, než by se to hodilo nebo o trochu později, než by se to hodilo, zvolili jsme variantu dřív...