Přidat odpověď
rodiče postupují naprosto správně, jednou týdně logopedie při VD je ideální proto aby si slova upevnil, logo školky jsou celkem o ničem pro děti s vd protože tam jsou pedagogové s logo minimem, specka školka integrující autisty a další postižené děti bych vzhledem k VD vůbec nedoporučovala, protože on potřebuje kolem sebe zdravé děti které mu jejich mluvou dokáží správná slova více upevnit, já mám zkušenosti jak s logo třídou a to dvěma tak i se speckou, mám syna s VD a autismem..Do specky pokud má normální nebo vyšší intelekt vůbec ne! A co se týče školy, tohle at řeší rok před nástupem, on může udělat velký pokrok a zvládat běžnou zš třeba s asistentem, ideální jsou ale logo školy a to protože tam jsou integrované děti s normálním intelektem, učitelé tam mají velmi velké zkušenosti s poruchami řeči, spolupracují s spc pro vady řeči a odpadá už chození na logopedii (kdežto u školky je třeba chodit i na logo zvlášt a dva různí logopedi nikdy nevedou dítě stejně). Syn na takovou školu chodí, logopedii má dvakrát týdně (1x na dyslalii a 1x na dysfázii) a jsou u něj velké pokroky, řekla bych že větší než když jsme navštěvovali logopedku.
Předchozí