měla jsem migrény také, naštěstí přešly po 1. trimestru
Zabíral - klid, ležet se zavřenýma očima v tiché, zastíněné místnosti (zatáhnout žaluzie) a "zmrazit hlavu" a víčka.
Do plíny jsem si přivázala gelový sáček z mrazáku a plácla na čelo a částečně to zasahovalo i na víčka. Studí to hodně, hlava opravdu promrzala, že jsem musela zpočátku mít větší vrstvu plíny a teprve po chvíli jsem to přeskládávala, aby mezi sáčkem a plínou byla jen ta dvojitá vrstva, jak se tvořil trojcípý šátek z té plíny. Promrzlá hlava tolik nebolí
Dělám to tak pořád, jenže teď si k tomu navíc vezmu Ibalgin, aby to přešlo rychleji a nevystupňovalo se to do fáze zvracení. Kombinace sáček, Ibalgin a jít si lehnout mi zabere vždycky, jakmile něco z toho nejde, trvá to dýl. Nejhorší je nemít možnost si jít lehnout... kolikrát fakt stačí na půlhodiny vše vypustit a za 30 minut jsem z nehoršího venku.
Gelové sáčky mám 2 na střídačku. 7,5x35 cm - tvarem přesně na čelo od spánku ke spánku.
http://www.dahlhausen.cz/katalog/zdravotnicky-material/studene-teple-sacky-kawa-7-5x35-cm-limec-deti-kratky-743/
koupila jsem je ve zdravotnických potřebách
Pokud nemáš, můžeš zkusit mraženou celeninu, špenát..... ale mně vyhovoval ten sáček, že pasoval přesně na to čelo.
Ovšem, to bylo moje první těhotenství, takže jsem na ležení měla klid. U tebe to bude horší
.
Nemáš vysoký/vyšší tlak???? Tím by to také mohlo být způsobené. Nedostatek tekutin může také být jedním ze spouštěčů.