Přidat odpověď
Včerejší díl se mi moc líbil, kromě hereckých výkonů,kvůli zobrazení reality a jak rychle se člověk může dostat z vrcholu dolů. Pravděpodobně většina zdejších přispěvatelů si může o podobné platu, jako měl hlavní hrdina nechat jenom zdát, ale s rostoucím platem rostou životní náklady, takže jeho zdánlivě vysoký plat tak vysoký ve skutečnosti nebyl. Čistého mohl mít tak 120 tisíc. Myslím, že měli 30 tisíc hypotéku, 20 tisíc školné, 15 tisíc domácnost, roční členství v golfovém klubu 27 tisíc. Taky poslal manželku na prázdniny k moři, což mohlo vyvít tak kolem 100 tisíc. A že nemyslel na zadní vrátka a neměl rezervu? Nějakou jistě měli, ale s takovými výdaji se velmi rychle vyčerpala. Navíc, hodně z těchto vysoce postavených manažerů ani nepřemýšlí nad tím, že by se jim stát něco takového, jako je ztráta zaměstnání. Takže to vůbec neřeší. Dnes jsem mluvila s kamarádkou a její manžel přišel o práci. Manažer americké firmy pro střední Evropu. Firma se rozhodla šetřit a všechny tyto posty v Evropě zrušila. Chodí už měsíc po pohovorech a většinou naráží na problém, že ho nechtějí přijmout, protože je pro ně "moc drahý". I když se mu práce líbí, vyhovuje, i na plat (samozřejmě o dost nižší) přistoupí, tak ho prostě nevezmou právě vzhledem k pozici, kterou před tím vykonával. Takže není vůbec nereálné, že by hlavní hrdina po dvou měsícíh hledání práce žádné místo neměl..konec byl sice jako z pohádky, ale bylo to i tím, že cestě dolů se věnovala větší část a cestu nahoru museli urychlit, takže to bylo zkratkovité...a ten happy end byl nadějí pro ostatní lidi, kteří jsou v podobné situaci, že lepší to být může, když člověk chce a snaží se. Nechytejte mě prosím za slovo, ne vždy to jde, mám bohužel aktuální vlastní zkušenost.
Předchozí