Janinko,
tak práce na statku měla a má Miky určitě hodně, ale i tak si myslím ne až tak na úkor dětí. Tady je kudś rozhovoru, co Miky poskytla:
Co bych ráda dodala – asi hlavně pro ty všechny, co si myslí, že jsem zaměstnána jen prací na statku a neznám nic jinýho, tak že to tak není. Svého jiného stavu jsem si vážila. Josífek byl jediné z mých 3 dětí, na které jsem si musela opravdu počkat a i přes obavy okolí jsem dělala jen to, na co jsem se cítila. V seriálu se také tak trochu dostalo na pozadí, kolik práce odvede můj manžel, bez kterého by nic nefungovalo. Ale nemůže být na všechno sám. Děti pomůžou s maličkostmi (i tak jsou pro mě velkými pomocníky) a když jsem nechtěla dopadnout jako jiné maminy, které dávají inzeráty typu „prodám koně z důvodu těhotenství“, musela jsem se nějak zapojit. Kdyby to byl problém, nějak by se řešil, ale naštěstí nebyl. V těhotenství jsem byla vždycky aktivní a určitě nejsem jediná.
Trochu se v natáčení rozplynulo i to, kolik času věnuju hlavně svým dětem. I když nám spoustu času zaberou zvířátka a musím říct, že holky věci kolem koní baví, tak já se snažím, aby jejich obzory byly širší, než je dvůr našeho statku. Sportování, divadlo, karnevaly, dětský dny a další akce máme běžně v programu. Všechny děti mají nějaké vybití, už i Josífek, který chodí, i díky seriálu, plavat a báječně se už potápí.
A za sebe nevím, jaký je rozdíl, když sourozenec pohoupá mimino ve stáji nebo před obchodem, když maminka nakupuje ...