sisan - mě k tomuto tématu dovedl můj profesor na fakultě. Psala jsem ročníkovku o zmizelých vesnicích na Šumavě a od té doby sbírám čím dál víc informací... Někdy je to tak strašný, že si musím dát pár měsíců pauzu...
Jako malá jsem zažila jen jednu Němku - v severních Čechách - kterou neodsunuli, protože měla manžela těžce nemocného Čecha - ležáka (nevím, je možné, že ho zmrzačili v koncentráku, ale jistá si nejsem) - byla to strašně hodná paní, která žila léta bez své rodiny a s minimálními kontakty s ní. Sama, s ležícím, depresivním manželem. Taky byl hodný, ale 25 let na lůžku člověka moc veselým neudělají...
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.