| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Moje mamka je překladatelka a nevím jestli to je tím že její knihy čtu nějak víc kriticky nebo má tak špatné korektory, ale vždy jsem tam našla spoustu chyb :-(
Jak gramatických, tak překlepy i různě zvláštně napsané věty, které nakonec nedávaly smysl. Vídávala jsem v tom mamčin styl (četla jsem i rozpracované překlady, přímo pod rukama), tak si myslím že to snad nikdo ani nečetl. Jsem úplně běžně češtinsky zdatná, mám maturu s odřenýma ušima a byla mi diagnostikována nějaká discosi, takže si nemyslím že by to byly chyby kterých si nikdo nevšimne. Taky jednou překládala román zaměřený na koně a přes to že jsem jí nabízela opravení odborných pojmů, odmítla s tím že v nakladatelství mají odborného lektora, který vše opraví, zase se na to nikdo ani nepodíval a tyto pojmy byly tak, jak je přeložila mamka (u nás se ale takto v koňském prostředí nepoužívají).

Hodně mě to mrzí, protože mamka si dává s překlady hodně záležet a bohužel práci korektora, za kterou je placený někdo jiný, odbudou, ale výsledná práce - kniha je práce překladatele ne korektora :-(

Takže i takové chyby, mohou být vinou nepozorných kontrol po překladateli (ale i spisovateli).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.