Kytko, já nevím, jak jsem si tak četla Tvůj příspěvek o tom, proč jste TV zrušili, že děti jen koukaly na TV a děti vyžadovaly Animáčky a všechny hrůzy a byly agresivní... Neselhali jste tak trošku v tomhle i vy jako rodiče? Vůbec to nemyslím ve zlém, ale myslím, že závislost v dětském věku vzniká hooodně za přispění rodičů, kteří to či ono nekorigovali, a pak najednou neví, co s tím a opravdu pak už asi nezbývá než to řešit radikálně. Nicméně si myslím, že to jde řešit i jinak, než úplným zrušením TV. Máme děti 9,5 a téměř 5 let a ani jedna nesedí u TV celodenně. V tomhle máme určitý režim a děti nemáme zvyklé se zeptat, jestli TV mohou zapnout a příp. máme prostor pořešit, jestli to či ono za to stojí apod. Další důvod třeba u mě, proč TV mít a ideálně i rozumnou je to, že já jsem jako dítě utíkala ke kamarádce, kde měli TV velkou a barevnou a naši úplně ztratili přehled na co tam koukám, to stejné ségra. V okolí co máme známé bez TV resp. co bývali úplně bez TV v mém dětství, tak vliv to mělo jen do té míry, že kdekoliv se dostali k TV a ovladači, tak ty děti byly úplně v transu a hltaly kdejakou kravinu, nad kterou jsme my ohrnuli nos.
Asi je pravda, že TV není nic tak světaborného, ale já jsem teda ráda, že ji máme. Mám ten pocit, že je zdravější si pohodlně sednout k TV (mně vyhovuje větší) a pohodlně koukat. Koukání na notebook mi přijde, že je často z nezdravých pozic, více to namáhá oči
Nehledě na to, že pro mě je pohodlnější vzít ovladač a kouknout zrovna na to, co mě zajímá - miluju třeba Eurosport se zimními sporty a děti taky příp. nějaké ty dokumenty... Taky mám ten pocit, že v dnešní době je docela důležité naučit se s TV zacházet a umět ji vypnout když tam nehraje zrovna nic zajímavého, nekoukat na vše, co v ní hraje...