Přidat odpověď
na nějaký odhad se teď vykašli, buď se bude chtít nakonec dohodnout, a nebo půjdete k soudu, a tam určí soud znalce. Znalec ale musí zpracovat odhad nemovitosti podle speciální metodiky, protože ve chvíli, kdy Ty prohlásíš, že chceš nemovitost dál užívat, tak nesmí soud nařídit prodej nemovitosti (určuje se cena tržní), ale pouze částku, kterou ty jsi povinna manželovi vyplatit.
Suma - sumárum, jestli se dohodnete, on ušetří za podíly na znaleckém posudku a za právníky.
Pak je taky otázka, že by jsi měla na sebe převzít ten úvěr, byl jediným dlužníkem. Povede se Ti to?
Moje zkušenost, kdy se ex mohl naprosto zbláznit z toho, že mě zůstane majetek a jemu nic, rozjel několik soudů, nakonec na něj zabralo pouze reálná pohrůžka exekucí, protože jeho právník byl blb, kterému pořád nedocházelo, že jestliže je společná hypotéka, a splácím jí jenom já, že tím mám velký trumf v ruce.
Další moje zkušenost je, že vyhrožovat Ti může čímkoliv, papír snese všechno. Pak nastává realita. Tj: děti do střídavé péče? On musí prokázat, že je zvládne zaopatřit, má pro ně zázemí, byt ... Prostě on vyhrožovat může naprosto jak chce, ale jediné, k čemu má ta slovní agrese sloužit, je Tvoje zastrašování. Je to těžký, zažila jsem, kdy na naprostý řev, že se sbíhali sousedi, jsem jenom odpovídala, že s ním nesouhlasím, že si to nemyslím, že to takhle neudělám, no, co zmohl, nic. Pak došlo na soudy, a byl rád, že jsem nakonec přistoupila na dohodu. Určitě to chce dobrého právníka.
Předchozí