Přidat odpověď
vroni, mám skorošestiletou - ADHD a čerstvě diagnostikovaný AS, přesně jak ty... i vzhledem k tomu, že mám staršího "bezoproblémového" syna, jsem věděla hned od začátku že něco není OK.. taky načteno.. na AS jsem měla jen podezření..
ale jak pak jsem to četla.. vidím rysy AS i ve starším synovi - dcerka totiž nemá přímo nějaké vyhraněné zájmy... jak tu píšeš o těch šachovýách partií a zavření pusy.. to je přesně starší.. nejen šachy, ale dějiny a čeští panovníci, když hraje nějakou hru, tak dokáže hodiny mluvit i o tom.. i přes veškeré upozorňování posluchasče, že ho to nezajímá dál a dál pokračuje..
malá je hodně emotivní... změna ji taky vykolejí, onehdá ji vykolejila i přesto, že jsem ji den předem na to připravila, prostě to bylo jinak než je zvyklá a ona byla tak v afektu, že si prokousla ret do krve...
jak na ni nevím, někdy se zadaří někdy ne.. nám doma pomáhá poslat ji do pokojíčku se vyzuřit, vynadávat.. a až se uklidní tak přijde probereme to, občas chodí i sama.. občas musím zvýšit hlas, třeba když je tu návštěva, aby vůbec odešla - a začít počítat do tří, pak by měla dostat na prdel, k tomu ale nikdy nedošlo, začít počítat stačí
pusu taky nezavře, pořád mi něco vysvětluje, nebo ječí.. že ji nikdo nemá rád, že si jí nevšímáme, že si s ní nehrajeme... atd...
Předchozí