Přidat odpověď
Manda-lo,
takže schizofrenie je nemoc a agrese je jeden z jejích projevů, který může být a nemusí, je to tak?
Já nemám problém pochopit strach z agrese a sama bych také nesnesla agresivního partnera. Ale agrese může být projevem mnoha nemocí a většina a možná všechny ty nemoci se vyskytují i ve formě bez tohoto projevu. Proto ta nemoc samotná pro mě není důvod.
Chápu i, že by ti vadilo lézt do postele s opilcem, to mně také....ale psala jsem třeba také o tom, že společná postel pro mě není podmínkou manželství, takže třeba tohle bych já neřešila rozvodem, ale asi jako mojeteta, oddělenou ložnicí...
To jsou prostě ty "drobné" rozdíly ve zkušenostech, pocitech, potřebách, které vedou k tomu, že v podobné situaci každý jednáme jinak a také každý uvažujeme jinak...
Takže když to shrnu, s agresivním alkoholikem bych téměř jistě žít nechtěla a nedokázala, ale jako problém bych viděla tu agresi a ne ten alkoholismus. Asi bych měla jinou chuť řešit alkoholismus u člověka, co by mě chtěl po každém napití zmlátit, a jinou u člověka, který by se sesypal na hromádku a brečel, že už nemůže dál....
Předchozí