Přidat odpověď
Mě třeba přijde nemorální fakt, že bych si měla znovu kupovat e-knihu, kterou vlastním v papírové formě. Já si totiž do Kindla stahuji (ano, zadarmo ;) ) dva druhý knížek - jednak ty, co vlastním v papírové verzi (tudíž už jsem za ně zaplatila), ale enchci si je ničit/jsou moc objemné na to, abych je s sebou vozila (čtu hlavně na cestách). No a potom knihy, které bych si nekoupila ale půjčila z knihovny (jsem registrovaná v městské knihovně a platím každoročně příslušný poplatek) - tudíž autor ani nakladatel díky mému stažení nic netratí, protože bych si knihu stejně nekoupila. Kdyby byla možnost si obdobně jako papírové knihy půjčovat knihy elektronické (v češtině), tak bych toho velmi ráda využila a nic bych nestahovala (mimo jiné i proto, že by to bylo jednodušší) ;). Knihy mám ráda, odmala jsem knihomol a například za včerejšek bylo v naší rodině rozdáno cca 10 knih (pro 4 osoby), za rok jich kupujeme tak, že vychází aespoň na každý měsíc jedna......Osobně si myslím, že takových lidí jako jsem já je docela dost......
Předchozí