Přidat odpověď
No, místo banilkového cukru... já mám doma všechen moučkový cukr vanilkový, protože do dózy strakám vždycky prázdné lusky po vyškrabání, takže se dlouhodobě navoňuje.
Ale extrakt používám hlavně tam, kde používám krupicový cukr, ten dlouhodobě nenavoňuju, jelikož ho používám i do slaných jídel. A kolik - no, tak na bábovku cca 0,5 lžičky extraktu. Do cukroví taky půl lžičky tak na 500g těsta. Cukr do cukroví obvykle přidám místo toho vanilkového, recepty na cukroví bývají spočtené, aby akorát držely a ubírání cukru se musí vyzkoušet, může to mít "vliv na funkci"(nemusí, samozřejmě, ale je potřeba to zkusit předem, ne, když pečeš už na parádu - co kdyby se to nepovedlo).
Kdežto v bábovce žádný cukr nedorovnávám, tam je to fuk, tam i obecně dávám spíš míň, tam má hlavní konstrukční vliv forma, že.
Předchozí