Aido,
tady ani nejde o nějaké přeskakování, ale o to, že ji šoupli jakoby zpět, o třídu níž, než kam by správně měla chodit (druhý rok školky, tedy prostřední oddělení), místo aby byla mezi dětmi stejně starými a staršími, je mezi nejmladšími.....běžně to nevadí, ale takového dítěte, co popisuje Lvice, to prostě problém být může a řekla bych, že i je, když to rodiče v tomto věku dítěte donutí jít do PPP
.
Jinak já právě jedno takové dítě, které uteklo ve všech směrech, snad kromě velikosti, ta byla odpovídající věku, mám doma, takže věř, že takové děti prostě jsou. A ta moje je také zářijová jako dcera zakladatelky. A zrovna ty přelomové děti (zhruba červenec až říjen) by se měly posuzovat opravdu podle jiných hledisek než je datum narození
.
Mám třeba dítě ještě nadanější, řekla bych i emočně stabilnější, než tahle nestarší, ale i když jsem ji dala do školy také dřív, tak jsem mnohem víc váhala a bylo i na ní vidět, že by klidně ještě rok ve školce zvládla bez nějakého strádání, ona si právě vyhraje i s těmi prcky, i když rozumově stíhá své starší ségry....Ale ta nejstarší byla a je prostě jiná
.