| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já svoje jméno začala nesnášet už ve školce, kdy jsem zjistila, že jsem "jiná" (neměla jsem české jméno, ač rodiče i všichni předci češi byli). Děti umí být hodně zlé a já si kvůli jménu vytrpěla dost. Nebyla jsem ani v kalendáři.
V 23letech jsem se nechala přejmenovat a klasické běžné české jméno, které každý zná. Rodina mi říká stále stejně, jak byli zvyklí (ptali se mě, mají-li mi říkat novým jménem, nenutila jsem je do toho), partner a okolí mi říká domáckou podobou nového jména. A já jsem konečně šťastná a kdykoliv se mám někde představovat, už se mi nedělá špatně a lidé na mně divně nekoukají s otázkou "Cože? jakže se to jmenujete? A co to je proboha za jméno?"

Dceři jsme vybrali jméno ne úplně tuctové, ale běžné, v českém kalendáři uvedené a v našich poměrech známé.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.