Přidat odpověď
Tak se musím přidat s názorem na tothoto lékaře. Bohužel tedy s negativním. Prostřednictvím tohoto příspěvku bych chtěla varovat maminky, které jdou na ultrazvuk k tomuto lékaři se starším dítkem. Můj zážitek z vyšetření panem doktorem je čerstvý.
Ano, podá ruku při příchodu, ale bylo to tedy velice chladné podání ruky a představení. V chodbě jsme si dovolili odložit kočárek a věci (záležitost pár vteřin), tak hned se pan doktor vracel a podivoval, kde je problém, kde to vázne. To už jsem měla celkem nepříjemný pocit z jeho chování. Když jsem řekla, že jdeme dovnitř všichni, aby manžel mohl vidět alespoň jednou ultrazvuk u svého druhého dítěte, tak pan doktor jen odseknul, že ale potřebuje na práci klid :-O No, to už jsem vydýchavala těžko a řekla, že samozřejmě, pokud bude dítě moc rušit, že s ním mažel může odejít. No, tvářil se pan doktor velice kysele a nepřívětivě. Po cca 2 minutách vyšetření, kdy malý asi třikrát otevřel pusu, nicméně potichu, nebylo to žádné řvaní, já viděla, jak je doktor celý napružený a začal říkat, že takhle z toho nemáme ale nikdo nic, když to dítě ruší. Takže jsem manžela poslala i s malým na chodbu, kde malý samozřejmě brečel po mamince, takže tím se panu doktorovi pomstil, protože to bylo slyšet ještě víc, než jeho "rušení" v ordinaci :-D Pak po celou zbývající dobu vyšetření (asi deset minut) doktor komentoval jen nejnutnější, jen asi abych neměla pocit, že ho úplně obtěžuju,což jsem ale tedy bohužel měla, sdílný tedy rozhodně nebyl. Z celého vyšetření jsem měla pocit, že je takové narychlo, jen aby to už bylo z krku. Opravdu celý UZ trval max. 15 minut, z čehož asi na dvě minuty jsem musela lehnout na bok, aby se prý mimi jinak otočilo, pak jsem musela jít na záchod vyprázdnit měchýř, což ale nebylo potřeba, protože jsem byla na malé těsně před vyšetřením. A poté ještě bylo potřeba se svléknout a udělat vnitřní ultrazvuk na prohlédnutí hlavičky. Takže jen tyto všechny úkony zabraly asi polovinu času vyšetření. Během toho jsem měla pomalu strach se na něco vůbec ptát a z toho běhání a seskakování pořád někam jsem byla tak zmatená, myslela jsem, že bude ještě dál vyšetřovat, ale nakonec že se můžu obléknout a jít. Tak jsem byla vykulená a dovolila si říct, že jsem se ještě chtěla zeptat na pohlaví. Tomu se pan doktor nějak zvláštně podivil a přišlo mi, že velmi vzpomínal, co viděl a střelil od boku, že kluk. To jsem tedy naštěstí při tom ultrazvuku stihla nějak zaregistrovat, že něco mezi nožičkami bimbá, ale chtěla jsem slyšet názor odborníka, jestli to opravdu kluk je, snad tedy bude, ale víc tedy věřím sobě, co jsem zahlédla, než informaci pana doktora. Bohužel, ani fotku z UZ nemáme. Minule při prvním dítěti paní doktorka automaticky poslala fotečky na recepci, kde jsme je potom zaplatili. Jaké bylo tentokrát moje zklamání, když nám na recepci řekli, že žádné fotky pan doktor neudělal. Takže manžel neviděl ani ultrazvuk, ani nemáme fotku na památku. Nu což,to přežijeme, jen doufám, že při tom rychlovyšetření pan doktor nic nepřehlédnul a že miminko bude opravdu v pořádku :-/
Bohužel, mám taky srovnání z prvního těhotenství z ultrazvuku s paní Dr. Matouškovou, která ale bohužel již na tomto pracovišti nepracuje. Oba ultrazvuky se absolutně nedají srovnávat. Zatímco paní doktorka byla velice pečlivá a vyšetřila důkladně srdíčko, obličej na rozštěp, spočítala všechny prstíky a vyšetření trvalo asi půl hodiny, tak tenhle ultrazvuk mi přišel opravdu odfláknutý. Nehledě už vůbec na jednání a přístup lékařů, to je úplně jako nebe a dudy!
No, na závěr bych chtěla říct, že panu doktorovy by neuškodilo více lidskosti, empatie a slušného chování, prostě profesionality. pracuje v dost choulostivém odvětví, tak myslím, že by se podle toho měl i chovat. A pokud opravdu nemá rád děti, ať tedy maminky s druhým dítětem k němu vůbec neobjednávájí, protože je pravděpodobnost, že budou muset rodiče na ultrazvuk vzít s sebou i první dítko.
Předchozí