Přidat odpověď
zůzo, synovi jsou 2 roky čerstvě a již někdy od 9. měsíce jsem mu občas přihodila čerenou čočku do jídla, nechtěl maso, tak sme bílkovinu honili luštěninou. a teď miluje klasiku - čočkovou polévku - dělám ji na máslíčku, kupu kořenové zeleniny nechám na másle rozvonět, přihodím brambory a namočenou čočku, trocha soli, kmín, saturejka, tymián a rozmarýn a když je vše měkké, případně dochucené, zahušťuju vločkama, nebo pohankovou krupicí. může se po tom utlouct a nejen on, jedlo mi ji tady více dětí a vždy úspěch. pak hrachovou polévku, vlastně úplně stejně, jen si chrách předvařím a k té zelenině ho vlastně naleju už předvařený. nedělám ji krémovou, ale podobně jako čočková je strukturovaná, zahušťuju jak mám náladu, ale mnohdy ten hrách vystačí komplet. syn už je starší než mimčo, takže už měl i klasickou čočkovou kaši s trochou octa a vajíčkem - nakonec vajíčko jako obvykle vyplivl a jel jen v kaši, podruhé jsem mu do ní přímo nakrájela trochu šunky. dále využívám fazole. předvařím si je a dávám je do polévek se zeleninou, s kapustou, zelím.... tam krom oblíbených bylinek přidávám i mletou červenou papriku. pokud máte rádi uzeninu, tak samozřejmě i ta jde, ale my ji nějak nepostrádáme. pomazánku jsem zatím dělala jen z červené čočky a mrkve - nastrouhala jsem mrkev, nechala ji projít varem (jsem alergická) a smíchala s povařenou červenou čočkou, lžící pomazánkového másla, solí, oreganem a trochou česneku. mě to moc nejelo, ale kluci se oblizovali.
Předchozí