Přidat odpověď
Czeperko,
ale já také nepopírám, že jsou učitelky různé, však jsem tu ještě včera měla téma ohledně té, se kterou denně přicházím do styku já, jsem z ní na nervy a to nejsem dítě...
Mně právě ze všeho nejvíc vadí to házení do jednoho pytle, protože takových jako je JENA není až tak málo. Chápu, že jsi rozladěná z toho, jak s vámi některé zametly, ale nemyslím si, že se tak chová většina. Ta "moje" se třeba je schopná žáčkům za své chyby omluvit, ale zase jim ubližuje jinak, ale pro spoustu nezasvěcených bude skvělá. A spousta těch učitelek, co jednou třeba ulítly a zachovaly se nesprávně, mohou být v něčích očích zapsané jako to nejhorší, co je potkalo, ale ve výsledku mnoha dětem dokázaly pomoct a byly celkově skvělé....
A co se týče narozenin, už jsem to psala i dabě....nikdo z nás nenapsal, že je problém dětem popřát a na prvním stupni si to opravdu učitelky často hlídají, někde mají seznam na nástěnce, jinde v kalendáři atd...
Ale my, co jsme tu diskutovaly na jiné téma (jestli psát druhostupňovým žákům e-mailem domácí úkoly nebo jestli jsou schopní si to i při IVP ohlídat samy a spíš o tom, jak to kde funguje než o tom, co je "správně"), tak se známe dost na to, abychom věděly, kdo učí jak staré děti a většina je tu buď z druhého nebo z třetího stupně...a z toho vycházely i naše reakce...
To, že tady víceméně nikdo jiný nediskutuje, je z vůle místního vládce Roni, většinu témat přesouvá do Povídání o škole a to i tehdy, když je téma určeno výhradně učitelkám (třeba to moje, o vztahu asistenta a učitele, to fakt rodiče většinou netuší a ani nemohou nějak řešit).
Takže to ber prostě tak, že popřát komukoliv nemá nikdo problém, ale rozhodně odmítáme, aby nám to někdo nařizoval a stalo se to jednou z povinností učitelů....o tom bylo to vtipkování, že se z vstřícnosti ve škole strašně rychle stávají povinnosti, že vlastně už skoro není jak "jen tak vyjít vstříc", protože všechno musíš a nejlépe všem a ve všem.....když se z radosti stane povinnost, bude tě brzy prudit, ať chceš nebo ne.....
Předchozí