Přidat odpověď
Jinak ta výměna....
Mnoho povolání je o tom, že první dny bývají náročené, ale čím déle to děláš, tím lépe to zvládáš, protože ve většině z nich je možné si vytvořit rutinu....
Učitelská profese (nejen) je specifická v tom, že první dny bývají poměrně snadné, ale s postupujícím časem je zvládání některých situací stále náročnější. Navíc jsi vlastně pořád na začátku, každé září znovu a znovu začínáš, což může být pro někoho výhoda, ale pro spoustu lidí dost ubíjející....I když děláš rok co rok ty samé věci, nikdy to není stejné....a ta nejistota výsledku prostě vyvolává stres.....
Takže vyměnit si práci na dva dny, proč ne, ale co takhle na rok? Aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu....jinak je to jen machrování, protože výchozí podmínky jsou rozdílné....Jo, ale na tu výměnu si musíš najít někoho jiného, já sice profesně jsem něco jako učitelka, ale momentálně mi na účet chodí peníze za vykonávání třech jiných profesí.....
Jinak já nikde neříkám, že učitelování je horší nebo lepší než jakákoliv jiná profese....jen se snažím upozornit, že je to také profese a zaslouží si být braná jako profese a ne jako nemoc. Všechna povolání mají svůj smysl, účel, proto jsou úctyhodná....jen u učitelek se jaksi toleruje, že je jimi za všech okolností pohrdáno....a to mi prostě vadí....
Předchozí