Přidat odpověď
Možnost vyhodit žáka:
Podle mne to jde. Kdysi jsme měli jednu trochu ostřejší debatu s třídním syna (jedinou za 5 let, týkalo se to ADDH a šikany, jinak ho chválím kudy chodím). Šlo o poměrně podstatnou věc, kluk měl v době konfliktu vysazené léky (testovacích několik týdnů podle lékařů), přišel z nějakých sloučených suplovaných hodin zmlácený a s roztrhanými věcmi. Ve škole ho ovšem prohlásili za agresora a tak došlo k onomu setkání. Dopoadlo to nakonec dobře, pan učitel kluka vyslechl i před námi, něco potvrdilo pár statečnějších spolužáků a silně opravil názor, něco nebylo košér ani ze strany kluka.
Ale během jednání na nás chvíli řval, že když bude chtít, tak ho ze školy dostane, já jsem se trochu posměšně vyslovil, že bych chtěl vědět jak to hodlá v souladu se ŠkZák udělat. A on řekl, že když bude chtít, tak za 2 týdny ho dostane na 3 z chování atd..., že mu udělá ze školy peklo.
Tehdy jsem ho moc nebral vážně, ale čím déle mám děti ve školách, jsem více přesvědčen, že učitel má dost prostoru, jak dítěti udělat ze školy peklo.
Předchozí