Přidat odpověď
Nejsem učitelka, ale jako matka puberťáka docela koukám. To je ve školách opravdu takové klima? To jsou rodiče opravdu tak málo soudní a neuvědomují si, že přehnaným hájením "sígrů" svým dětem nepomůžou, ale škodí? Je to asi komplikované v tom, že i učitelé a učitelky jsou řekněme různí. Netroufám si odhadnout, kolik učitelů nemá přirozenou autoritu ani na to, aby "zvládlo" v pohodě alespoň ty "normální" puberťáky.
Synovi jsem loni (byl sedmé třídě) dala za úkol aby mi napsal, co si myslí o škole, chtěla jsem trochu trénovat jeho písemný projev. pár řádků sesmolil zdůrazňuju, že jsem to četla jen já, nebyl to úkol do školy.
A cituji:
"Učitelky nic nedokážou naučit, proto je to ztráta času. Za mizerný plat učitelů jsou nám do mozku cpány kecy."
Dodám, že můj syn patří spíš k těm, co "zlobí", a má i problém s koncentrací. Párkrát jsem s třídní učitelkou řešila, co s tím s byli jsme i v PPP. Takže problém rozhodně není jen na straně učitelů. Vím, že byl naštvaný a chtěl mě i vytočit. Ale i tak je v pořádku, když si 13 leté dítě prezentuje takový názor na školu?
Předchozí